Ponudba velja še:

dni
ur
minut
sekund
Ponudba žal ni več na voljo 🙁

ENKRATNA PRILOŽNOST!
Prihrani 20€ pri nakupu enega seta za vzgojo mikro zelenjave Evolve Garden in 12 vrečk s semeni

BONUS: Prejmi doživljenjski 10% popust na naročilo dodatnih semen*

*V paketu zraven prejmeš tudi kodo s popustom z neomejenim rokom trajanja. Kodo lahko koristiš le s svojim e-mailom za nakup dodatnih semen.

set + 12 semen 640 (1)
mikro zelenjava

Vse kar potrebuješ za vzgojo mikro zelenjave doma + 12 vrečk s semeni
129,8€ 109,8 €

*V paketu zraven prejmeš tudi kodo s popustom z neomejenim rokom trajanja. Kodo lahko koristiš le s svojim e-mailom za nakup dodatnih semen.

Odgovori na pogosta vprašanja:

Vsa naša semena se držijo strogih ekoloških smernic. Semena ne vsebujejo GSO, vsa pa imajo tudi ekološki certifikat. Pridelana so v EU.

Ker semena vsebujejo vso potrebno “hrano” za rast rastline, ni potrebno dodajanje gnojil. 

Mikro zelenjava iz Evolve Garden je vzgojena pred vašimi očmi in ne vsebuje ostankov škropiv. To pomeni, da jo lahko takoj, ko jo porežeš, brez spiranja z vodo, postrežeš na krožniku!

Glavni razlog je, da je vzgoja mikrozelenja z rastno podlago iz kokosovih vlaken enostavnejša kot z zemljo. Z uporabo kokosovih vlaken namreč poskrbimo, da 

  • zalijemo semena zgolj prvi dan setve, medtem ko je pri uporabi zemlje potrebno vsakodnevno zalivanje. 
  • Sejanje semen je na kokosova vlakna enostavnejše v smislu umazanije, ki nastane pri sajenju.
  • Tudi rezanje semen je preprostejše na kokosovi podlagi, saj se tako izognemo možnosti, da po nesreči na našo jed nanesemo tudi nekaj zemlje. 
  • Po končanem rezanju je menjava kokosovih vlaken veliko enostavnejša kot menjave zemlje (ki jo je pri vzgoji mikrozelenjave ravno tako potrebno menjati za vsak posevek).

Kokosove rastne podloge ne moreš uporabiti ponovno, saj se pod rastno podlogo močno prepletajo korenine mladih rastlinic, prav tako pa v njihovi zgodnji fazi rasti mikrozelenjava intenzivno črpa hranila iz rastnih podlog. 

Ker ima kokosova rastna podloga ekološki certifikat, enako pa velja za vsa naša semena, jo lahko brez slabe vesti zavržeš na kompost ali v biološke odpadke. 

Ob novi setvi pa uporabiš novo kokosovo rastno podlogo, ki si jo prejel ob nakupu nove vrečke s semeni.

Lahko. Ker v naših setih in ob nakupu naši semen prejmeš kokosovo podlago, so naša navodila prilagojena tej rastni podlagi. Če želiš uporabiti zemljo, ti svetujemo, da uporabljaš kvaliteten substrat, mikrozelenje vsakodnevno zalivaš, zemljo pa po tem, ko mikrozelenje porežeš, zamenjaš z novo.

V kolikor semena kupiš pri nas, ob vsaki vrečki semen prejmeš tudi eno rastno podlogo.

Samo 7 do 10 dni! Ker mikro zelenjavo poberemo v zgodnji fazi, je rast resnično hitra.

Točen čas trajanja je odvisen od vrste rastline in pogojev, ampak Evolve Garden ponuja idealne pogoje za rast brez vsakodnevnega zalivanja.

Brez panike, ne gre za plesen. Večina vrst semen ob kaljenju ustvari tanke bele lasne korenine, ki na prvi pogled izgledajo kot plesen. Gre za normalen pojav in bele “puhaste” korenine le pomagajo rastlinam rasti hitreje.

Dobra novica: lahko. Pri Evolve Garden spodbujamo gojenje mikrozelenjave, tudi če pri tem ne uporabljaš naših izdelkov. Z gojenjem lastne hrane varujemo okolje in lastno zdravje.

Evolve Garden ponuja enostaven, hiter in preverjen način gojenja mikrozelenjave za tiste, ki želijo preverjeno, ekološko seme, ki ne želijo vsakodnevnega zalivanja, in se ne želijo ukvarjati z umazanijo, ki jo ustvari gojenje v zemlji.

S tem, ko mlado rastlinico porežeš, onemogočiš njeno nadaljnjo rast, tako da mikrozelenjava po tem, ko jo porežeš, ne zraste ponovno. Za novo dozo mikrozelenjave poseješ novo vrečko semen na novi rastni podlagi.

Naš set je ustvarjen za gojenje mikrozelenjave pri sobni temperaturi, torej v notranjih prostorih. Na balkonu mikrozelenje ne bo uspevalo, ali pa bo uspevalo slabše. Za gojenje je primernih veliko različnih notranjih površin; od okenskih polic, kuhinjskih pultov, delovnih miz ipd. Pomembno je, da je temperatura nekje med 19 in 23 °C, ter da ima mikrozelenje na voljo dnevno svetlobo.

Mikrozelenjavo lahko brez problema hraniš v hladilniku do 14 dni.

Pomembno je, da jo hraniš v zaprti posodi, na dno posode pa razgrneš papirnato brisačko.

Set za vzgojo mikro zelenjave Evolve Garden je narejen v lokalnem okolju

Set za vzgjo mikrozelenjave Evolve Garden je Slovenski produkt, narejen s pomočjo lokalnih obrtnikov.

Okvir je izdelan iz trpežnega lesa (Topol) višjega kakovostnega razreda. Za vzgojo mikro zelenjave uporabljamo semena najvišje kakovosti z visokim kalilnim odstotkom ter biorazgradljivo rastno podlago iz 100% kokosovih vlaken. Tako semena kot rastna podlaga imajo ekeloški certifikat izdan v EU.

Set je zasnovan tako, da je gojenje mikro zelenjave sila enostavno, saj zelenje za rast ne potrebuje nobene dodatne nege. Zalijemo le enkrat in počakamo.

© 2021 MINAIO d.o.o. | Vse pravice pridržane | DDV 37038001

×
×

Košarica