Naša semena

Rukola

Mikro zelenjava rukole izgleda zelo nežno, okus pa je podoben odrasli rukoli – oster in rahlo pikanten. Odličen dodatek solatam in sendvičem.

kako izgleda mikrozelenje rukole

Grško seno

Okus grškega sena je svež, začinjen in rahlo spominja na luštrek. Nekateri pri tem mikro zelenju zaznajo okus po curryju. Lahko ga dodamo solatam, curryjem in zelenjavnim jedem, okusen pa je tudi na pici.

kako izgleda mikrozelenje grško seno fenugreek

China rose redkev

Marsikdo je presenečen nad močnim, pikantnim okusom redkvice in živo vijolično barvo stebelc. Redkvica China rose je odličen dodatek mesnim jedem, solatam ali celo kot samostojni prigrizek.

kako izgleda mikrozelenje china rose redkvice

Detelja

Svež in nevtralen okus ter hrustljava tekstura naredita deteljo idealno za sendviče in celo smutije. Detelja je zaradi blagega okus zelo primerna za otroke.

kako izgleda mikrozelenje detelje

Brokoli

Na pogled nežne in temno zelene rastlinice presenetijo s prijetnim okusom po kapusnicah. Uporabi ga v solatah, juhah smutijih in sendvičih, ali pa zraven omlete oziroma jajc za zdrav in okusen zajtrk.

kako izgleda mikrozelenje brokolija

Gorčica

Mikrozelenjava gorčice ima močan, pikanten okus, ki je podoben hrenu. Idealna je za solate, mesne jedi in sendviče, kjer želiš močnejši okus, ki ti požene kri po žilah. Super je tudi v kombinaciji s sirom.

kako izgleda mikrozelenje gorčice

Vrtna kreša

Odlična izbira za začetnike. Ima zelo prijeten vonj po začimbah in poln okus. Stebelca in listi so nežni in občutljivi, lepa pa je tudi na oko.

kako izgleda mikrozelenje vrtne kreše

Sončnica

Tipičen predstavnik mikro zelenjave. Stebla so debela, sočna in hrustljava, listi pa imajo rahel okus po oreščkih. Odlična izbira, ko gre za otroke, ali pa kot alternativa čipsu na kavču pred televizijo.

kako izgleda mikrozelenje sončnice

Daikon redkev

Podoben okus kot druge redkvice, z mesnatimi stebli in listi. Je zelo enostavna za gojenje in hitro raste. Odlična za juhe, kot dodatek rezancem, rižotam, azijski hrani, ipd.

kako izgleda mikrozelenje daikon redkvice

Grah

Odličen poleten okus po svežem grahu. Poda se k mesu, ribam, sirom in pestri paleti ostalim jedem. Poleg okusa je mikro grahec s svojimi viticami tudi odličen okras.

Mikrozelenje grah