Splošni pogoji poslovanja

Upravljalec spletne strani in spletne trgovine na spletnem naslovu evolvegarden.com (v nadaljevanju “Evolve Garden”) je podjetje BESSER, Dušan Jamnik s.p., Marnova ulica 3, 1410 Zagorje ob Savi (v nadaljevanju “upravljalec”).

Z uporabo te spletne strani, vključno z vsemi informacijami, orodji in storitvami, se kot uporabnik spletne strani strinjate s pogoji poslovanja, ki so navedeni na tem mestu. Splošni pogoji poslovanja veljajo tudi za vse nove informacije, orodja in storitve, ki so dodane na to spletno mesto. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Najnovejša različica splošnih pogojev je dostopna na tej strani.

Podjetje BESSER, Dušan Jamnik s.p. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja na spletni strani evolvegarden.com. 

Podatki podjetja

BESSER, Dušan Jamnik s.p.
Marnova ulica 3
1410 Zagorje ob Savi
Slovenija

DŠ: 15425185
Matična številka: 9339515000

Email: info@evolvegarden.com

Dostopnost informacij

Evolve Garden se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke (e-pošta),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki so jasno in nedvoumno določene,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Artikli, ponujeni v spletni trgovini Evolve Garden, so del ponudbe podjetja BESSER, Dušan Jamnik s.p.. Cene so izražene v evrih (EUR) in ne vključujejo stroškov pošiljanja. Davek na dodano vrednost (DDV) ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini ažurirajo in lahko spreminjajo. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod temi navedenimi splošnimi pogoji poslovanja.

Podjetje BESSER, Dušan Jamnik s.p. si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Naročilo v spletni trgovini

Kupoprodajna pogodba med Evolve Garden in kupcem je sklenjena v trenutku, ko upravljalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Zaradi zagotavljanja točnosti dobave oz. točnosti podatkov lahko upravljalec pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o potrditvi naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

Postopek nakupa za pravno osebo v spletni trgovini je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. 

Načini plačila

Evolve Garden omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe,
 • plačilo s kartico (Visa, Mastercard, BA Maestro) ob zaključku naročila na spletni strani preko aplikacije Stripe,
 • z nakazilom na račun upravitelja Evolve Garden – BESSER, Dušan Jamnik s.p. in sicer na podlagi potrjenega naročila. Po opravljenem plačilu na TRR upravitelja, se kupcu pošljejo izdelki prek dostavne službe in račun v digitalni obliki.

Strošek pakiranja in dostave pri nakupu do 5 kilogramov teže paketa znaša 4,90 EUR, nad 5 kilogramov pa znaža 9,50 EUR. Strošek pakiranja in dostave velja samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave, ko izdelke dodate v košarico in vpišete svoj naslov. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v drugih državah. 

Osebni prevzem je možen samo po predhodnem plačilu. Paket je možno osebno prevzeti od ponedeljka do petka med 8:00 in 15:00 uro na naslovu Tržaška cesta 40, 1000 Ljubljana (Fully d.o.o.).

V primeru naročila samo virtualnega e-izdelka oz. e-izdelkov se strošek dostave ne obračuna.

Izdaja računa

Evolve Garden po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje račun.

Ob oddaji naročila sta na računu razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti (popusti na izdelke, brezplačna poštnina, darilca…) pri nakupu prek spletne strani Evolve Garden. Vsakršna promocijska koda je časovno omejena in se mora izkoristiti v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. Aktivno promocijsko kodo ponudnik objavi na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda.

Promocijska koda je alfanumerični niz znakov, ki jo uporabnik vnese na strani “Košarica” pod opcijo “Koda kupona”. S klikom na “Unovči kupon” se v sistemu samodejno aktivira kuponu pripisana ugodnost in v košarici izdelkov postane razvidno, da je kupon aktiviran. Za en nakup je možno uveljaviti le eno promocijsko kodo.

Rok dostave 

Za vsa oddana naročila v primeru plačila po povzetju ali plačila s plačilno kartico, blago odpošljemo v roku naslednjih dveh delovnih dni. Naročila, ki imajo označeno plačilo z nakazilom na TRR upravljalca, odpošljemo v roku naslednjih dveh delovnih dni od prejema nakazila. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok, se upošteva le-ta.

Dostavna služba nato potrebuje za dostavo blaga še 1-3 delovne dni. Rok dostavne službe velja znotraj Republike Slovenije. Za dostavo po EU dostavna služba potrebuje za dostavo blaga še 7 delovnih dni.

V primeru naročila virtualnega e-izdelka, le-tega prejmete v roku naslednjega delovnega po prejetju vašega nakazila. E-izdelke prejmete na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila.

Odstop od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@evolvegarden.com) z izpolnjenim obrazcem za odstop od pogodbe sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: BESSER, Dušan Jamnik s.p., Marnova ulica 3, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan, nerabljen, v originalni embalaži  in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

Po prejemu blaga podjetje potrošniku vrne vsa opravljena plačila za vrnjene izdelke. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga in prvotni strošek pošiljanja naročenega blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema vrnjenega blaga. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

Varnost

Evolve Garden uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi aplikacija in podjetje Stripe. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku, ki ga uporablja upravljalec.

Evolve Garden spletna stran ima SSL certifikat, kar pomeni, da so vsi vnešeni podatki kriptirani. 

Komunikacija

Upravljalec Evolve Garden bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo upravljalec izrecno spoštoval.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Evolve Garden omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih upravljalec pregleda. Upravljalec ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni upravljalca ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in upravljalcu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Upravljalec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu upravljalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na upravljalca.

Pravno obvestilo 

Evolve Garden in vsi podatki na njej, besedila, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Upravljalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da upravljalec včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo upravljalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. 

Pritožbe in spori

Upravljalec spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Upravljalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@evolvegarden.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Upravljalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Upravljalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si upravljalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. BESSER, Dušan Jamnik s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES (Uredba o spletnem reševanju potrošniških sporov).

Posodobljeno: 05/10/2023