O Nas

Vse se je začelo, ko smo doma posejali svoj prvi pladenj mikrozelenja. Vsak izmed nas se je nad njim navdušil s svojimi razlogi.

Za Evolve Garden stoji majhno družinsko podjetje. Sva Jona in Gašper, navdušenje nad mikrozelenjavo pa z nama deli tudi sin Oskar.

In ker nam je mikrozlenje tako zelo všeč,  

  • Joni zato, ker hitro zraste, da takoj nek boost svežine, hrana zgleda veliko  bolj privlačna, pa še hranljivost povečaš; 
  • Oskarju zato, ker najprej poseje, vsak dan spremlja in po sedmih dneh sam poreže in si da na kruh / solato / pico / pašto / juho / krompir / mesek; 
  • Gašperju pa zato, ker se goji na kokosovih vlaknih (ne v zemlji) in ni nobene umazanije, ko midva z Oskarjem to posejeva in ker so mu sendviči za v službo zdej veliko boljši;

si z želiva, da to navdušenje, ob tem pa tudi okusnejšo, hranljivejšo in bolj pestro hrano, preneseva naprej – k čim več posameznikom, v čim več domov.


Naše vrednote

Stremimo k manj odpadkom in varovanju narave

Izogibamo se plastiki: zato Evolve Garden paketi ob pošiljanju niso dodatno zaviti v plastičen ovoj, ampak uporabljamo zgolj kvalitetno kartonsko embalažo. Tudi v samih paketih ne uporabljamo dodatnega zavijanja v plastiko.

Kartonska embalaža za pošiljanje ni dodatno potiskana z različnimi barvami. 

Za vrečke, ki jih uporabljamo za pakiranje semen, spodbujamo ponovno uporabo: lahko jih na primer uporabite za shranjevanje in rinfuzo začimb ali čajev, v kolikor pa ne veste, kam z njimi, nam jih prosim pošljite nazaj na naš naslov in mi jih bomo ponovno uporabili. 

Stremimo k sodelovanju z lokalnimi družinskimi podjetji oziroma iščemo dobavitelje, ki jim je varovanje okolja pomembno tako kot nam ter se to odraža v njihovi proizvodnji in načinu dostave materialov. 

Materiale, ki jih uporabljamo v setih so ali zelo vzdržljivi ter uporabni dolgo vrsto let, ali pa po uporabi predstavljajo biološki odpadek. Vsa naša semena in rastna podloga so ekološkega izvora.

Spodbujamo vključitev otrok v pripravo hrane

Verjamemo, da je izrednega pomena otroke učiti spoštovanja do hrane. Način, da to dosežemo, je vključevanje v pripravo hrane in poznavanje pridelovanja hrane. Naši seti so izdelani tako, da je vzgojitev mikrozelenja kar najpreprostejša in lahko pri vzgoji pomagajo že predšolski otroci. 

Stremimo k temu, da se čim bolj približamo tudi različnim izobraževalnim ustanovam in društvom, preko katerih lahko s pomočjo Evolve Garden seta izkušnjo vzgoje mikrozelenja (in s tem lastne hrane) pridobi čim več otrok.