Nasveti, recepti in ideje

10 razlogov zakaj gojiti mikrozelenjavo

Vesela sva, da se naša skupnost ljubiteljev mikrozelenjave vsak mesec povečuje. Ko poskusiš prvič, te gojenje mikrozelenjave doma hitro prevzame.

Če pa si slučajno med tistimi, ki se sprašujejo, zakaj je gojenje mikrozelenjave z Evolve Garden seti tako izpopolnjujoče in zabavno, pa le preveri top 10 razlogov, ki vabijo, da tudi ti poseješ svoj prvi pladenj!

Seznam Vsebine

1. Hitro in enostavno

Hitro – obljubiva, da za en posevek ne potrebuješ več kot deset minut svojega časa. In to za sajenje in pospravljanje skupaj!
Enostavno – za gojenje mikro zelenjave z Evolve Garden setom doma ne potrebuješ nobenih dodatnih pripomočkov, samo vodo.

2. Za vsak letni čas in vsako stanovanje

Mikrozelenjava bo dobro rasla ne glede na letni čas. Samo postavi svoj pladenj na okensko polico in opazuj svoj mali notranji vrtiček, ki se bo razbohotil v pičlih sedmih dneh. Set je odlična rešitev tudi za manjša stanovanja. Ne potrebuješ ne vrta, ne balkona!

3. Super hranilno

Študije kažejo, da je mikrozelenjava izjemno hranilna. V nekaterih primerih je lahko vrednost posameznih želenih spojin tudi do 40x višja v primerjavi z odraslo zelenjavo! To pomeni, da lahko že majhna količina mikrozelenjave na krožniku močno doprinese k hranilni vrednosti obroka. In k okusom, seveda!
Vsa Evolve Garden semena pa so ekološka, ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in imajo izredno visok odstotek kaljivosti. Ker si tvoje telo zasluži najboljše!

4. Odlično za otroke

Pomembno je, da zdrave navade vzpostavimo že v mladih letih. Če so navade zabavne, pa še toliko boljše! Gojenje mikrozelenjave predstavlja aktivnost, ki jo lahko opravlja otrok popolnoma samostojno, in aktivnost, ki vas bo povezala kot družino. Otrokom je všeč, da lahko nosijo odgovornost za svoj pladenj mikrozelenjave: kaj bodo posejali, kako bodo posejali, da poskrbijo za vodo in nato občudujejo, kako je pladenj vsak dan drugačen! Mikrozelenjava je odličen način, da otrokom približamo vrtnarjenje, saj je gojenje enostavno, rastlinice pa hitro rastejo. Prav tako bodo otroci bolj odprti za poskušanje jedi z dodano mikrozelenjavo, ki so jo vzgojili sami!

5. Sveže in varno

Gojenje doma pomeni, da imaš doma vedno na voljo čisto svežo mikrozelenjavo – odrežeš, daš na krožnik in že uživaš! Super pa je tudi, ker ne rabiš skrbeti za kakršno koli kontaminacijo s pesticidi, saj jo gojiš doma, na ekološki podlagi in dodajaš zgolj vodo. Dvojna odličnost!

6. Odlično darilo

Za vse kuharje, ljubitelje dobre in zdrave hrane, za vse vrtičkarje po duši ter ljubitelje rastlin v družini ali med prijatelji – je set za vzgojo mikrozelenjave popolno darilo.

7. Pašejo k vsaki jedi

Naj bodo to sendviči, solata, pica, testenine, juhe, pomake, smutiji… Omejitev ni, saj mikrozelenjava obogati prav vsako jed. Ker je mikrozelenjava pri roki, ti bo tako lažje vzpostaviti nov korak k bolj raznovrstnim, svežim in hranljivim obrokom!

8. Tudi za štirinožne prijatelje

Večina mikrozelenjave je primerna tudi za štirinožne prijatelje. Mikrozelenjava je lahko poleg poslastice tudi način, kako izboljšati prehrambene vnose pri naših štirinožnih prijateljih.

9. Popestritev vsakega doma

Estetski lesen okvir, izdelan pri lokalnem družinskem podjetju, daje dovršen in estetski videz vsakemu prostoru.

10. Zavezana k trajnosti

Z ljubeznijo do naše mati narave pri pakiranju in pošiljanju ne uporabljava plastike. ???? Ker uporabljava ekološka semena in rastno podlago, je končni odpadek primeren za biološke odpadke ali kompost. Sodelujeva z lokalnimi dobavitelji, največkrat sodelujeva z malimi, družinskimi podjetji.

A čisto na koncu: okusu, videzu in hranilom, ki ga da mikrozelenjava jedem, sta neprecenljiva.
Naj mikrozelenjava navduši tudi tebe!

Lepe dni,
Ana & Dušan
Evolve Garden

Najenostavneje do mikro zelenjave kar doma, s setom za vzgojo Evolve Garden